joi, 31 martie 2011

De-a gaina si pisica

Astazi, dupa cum au spus si ziarele, primarul frumosului nostru oras, a fost invitat impreuna cu cativa arhitecti si consilieri, alaturi de presa si civili pentru a dezbate public, de aceasta data, situatia scuarului Custozza dar si proiectul mare ce priveste reabilitarea cetatii. ZIc dezbatere publica deoarece toate celelalte dezbateri au fost: dezbateri de presa, dezbaterea primariei impreuna cu presa, dezbaterea primariei impreuna cu arhitectii, dezbaterea constructorului cu presa, dezbaterea constructorului impreuna cu primaria si asa mai departe. de public nu-i pasa nimanui. Punct!

Ei, si dupa cum era de asteptat, ne-am luat-o dupa cap. Primarul nu ne-a onorat cu prezenta si nici vreun reprezentant al acestuia. In schimb, a venit presa, vesnic prezenta, si o domnita noua de la TVR Tg-Mures care s-a dat in stanga si-n dreapta abuzand de titlul de ziarist sau reporter sau nu stiu ce. A luat interviuri, a pus intrebari catre domnul Radu Octavian, organizatorul acestei intalniri, si ne-am dat cu parerile. Nimic neobisnuit. Daca nu putem sa strangem, macar pentru o ora pe cei care ne conduc, ne dam singuri cu parerea (de rau).

Ei, dar sa revenim la primar. Scuza dansului a fost ca "are sedinta" (nu tin minte, la consiliu, la habar n-am ce). Si ma intreb, oare acea sedinta o fi fost mai importanta decat cetatenii orasului, cei care il voteaza? Suntem ca animalele. Ne impungen, ne fastacim, ne intoarcem si sinchisim, ne dam palme ne enervam, ne invitam si nu ne prezentam. Domnule primar fricos ca o gaina. Chiar asa de greu e sa vii la o intalnire unde ti se vor pune intrebari simple, la obiect, si care nu sunt atac nici la persoana, nici la proiect.

Vrem sa luam in considerare oferta consilierilor dumneavoastra. Oferta aceea care a fost facuta unui reprezentant al cetateniilor, chiar inainte de protestul din 11 martie. Citez: "Domnu 'X' hai sa nu ne mai calcam pe picioare, e bine daca va lasam 100 de copaci?"
Ca si orice om neatins de "spiritul de partid la putere", un cetatean care vrea sa castige ce e deja a lui, am refuzat. Ulterior ni s-a facut alta oferta: "daca raman 80 de copaci e bine?" Oferta prezentata aici e ca cea din vestitul nostru targ din zona fabricii de covoare, unde totul se negociaza sau unde se striga "Trei la zece mii".http://www.blogger.com/img/blank.gif

Acum ca v-ati jucat cu noi precum un copil cu putulica in nisip, noi, cei care va voteaza ne-am suparat pe faptul ca nu va aratati nasul la astfel de intalniri pe care cu siguranta dvs le considerati neimportante. Iar consecinta se varsa tot in capul dumneavoastra. Ne-am hotarat (oricum inca de demult) sa nu mai luptam cu garda jos, si sa dam palme dupa cum bate vantul, ci vom lupta cu garda sus, si vom da pumni. Deci, ne vrem toti copacii inapoi, niciunul taiat plus cei care ii veti planta (plus alte gradini promis)!

Oi fi prea critic, dar rabdarea, domnule primar, rabdarea e un lucru care in aceste momente este impartita intre cetateni. Si nu se cumpara la kilogram.

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?