miercuri, 9 martie 2011

Curcanul meu si primaria

Incep cu “sunt apolitic”. Si-o jur cu mana pe inima!

Astazi am sesizat un fapt comic in “ograda”. Curcanul meu nu se poate reproduce. Sau poate cine stie, chiar e abil de un “Vaginal installation”, doar ca nu stie cum.

Si de ce sa-l invinovatesti? Ca vine din crescatorie, de pe cand era minor. Iar atunci nu era nimeni obligat sa il invete cum se fac lucrurile si probabil ii era interzis sa se uite. Asa ca, bietul curcan, face ce stie, condus de instinctul animalic.
Prin urmare, s-a suit pe curca, deci e deasupra problemei, dar nu foloseste “mijloacele” necesare in rezolvarea dilemei in sine. Nu are cheia rezolvarii sau, ma rog, cheia potrivita.

Asa e si cu primarul municipiului. E un curcan cu experienta cumulata doar in mintea lui. Venit de la crescatorie (Bihor), unde si-a petrecut anii de minor, acum se da “major” prin ograda altuia.
Se vrea intotdeauna deasupra problemei. Supune pe cetateanul “curca” mintind ca are mijloace in rezolvarea situatiilor. Cetateanul “curca” se lasa pe burta si asteapta instalarea noilor imbunatatiri. La un moment dat, “curca” isi da seama de mintea goala a “curcanului” pe care nu l-a invatat nimeni nimic. Si cum sunt de parere ca doamna cetatean “curca” trebuie sa ia intotdeauna “problema” in mainile ei, Mircea curcan trebuie sa asculte, sa invete. Si sa intrebe si pe “curca” cum si unde se pune problema.

Prin urmare, raman fara oua. Nu la sensul care sunt sigur ca va vine in minte prima data. Ci la sensul propriu. Curca mea nu va face oua! Care sunt bune. Cu acelasi gust ca ouale de gaina dar mai altcumva la forma.

Si voi ramaneti fara oua! De altfel, multi nu le mai aveti, dovada ca nu protestati la deciziile proaste care ne afecteaza.
Ramaneti si fara ouale frumoase care le are cetatea. Binenteles, veti avea altele. Cu acelasi gust, dar mai mici, sau chiar artificiale, ca oule de lemn care-s puse in vanzare in preajma Pastelor.

Si cum era o vorba spusa de un oarecare, spun si eu la fel curcanului: “Sa-mi numeri ouale (cetatii)!” Le avem pe ale noastre, si-s frumoase si nu ne trebuiesc altele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?