marți, 21 decembrie 2010

Skyline - Underline

Poate ati auzit si voi. Cel mai asteptat film al iernii este Skyline. L-am asteptat si eu cu nerabdare. Trailerul m-a dat peste cap. Am zis ca bate Independence Day. Asa ca l-am downloadat. WOW, si cat am asteptat seara sa ma pun in pat, sa dau drumu la film si sa belesc ochii salivand pe efectele speciale de anu’ 2010.

Nu mi-a placut! In cele ce urmeaza va zic si de ce.

!!! ATENTIE !!! SPOILER!!!



Of si cat m-am bucurat cand i-am dat drumul. A inceput promitator. Incercam sa fac abstractie de actorii prosti care apareau rand pe rand si nu se mai terminau. Asteptam pe cineva cunoscut. Un Bruce Willis, Morgan Freeman ca povestitor, Will Smith, draci, pana si Chuck Norris era bun! Dar nu, castingul a fost de cacat. Nici un actor cu renume. Decat fete ploate si obosite de actori de mana a doua care au jucat in filme neinsemnate.

L-am avut pe nenea asta negru. Care intotdeauna isi etaleaza moaca lui de actor. O mufa care te duce cu gandu ca are probleme intestinale si este intotdeauna constipat.



La un moment dar moare, multumesc lu' domnu regizor (care-s 2 frati). Moare mancat de o bestie cunoscuta. Revin cu poze mai tarziu in postare.

Mai avem si pe o mocofana cu fata ca o varza hiperhidrogenata. Cu buzele alea de supt maciuca si ochii aia de victima strangulata. O cheama Scottie Thompson in viata reala, dar pe nimeni nu intereseaza asta.
In tot filmu se smiorcaie ca n-o iubeste nimeni. O apuca abcesele de furie, nebunie, suparare, frica si constipare. E proasta de crapa si se caca pe ea de sperietzi ca poarta un plod in burta si face mare tamtam cu pretenus-o cum ca ala n-o purtat o guma pe pula cand ia tras-o in stil barbar. Una peste alta, tanti vita de abator nu stie sa joace moderat in emotii decat mediocru, exagerant orice gest si expresie.



Urmatorul pe lista e Dl Moaca de fasole - Eric Balfour. Este felul de om care cere din ochii "expresivi" cate o bata de oina intre dinti si un bocanc in coaie la fiecare secunda. El a dat nastere la o sumedenie de filme vomate si a intemeiat "Asociatia actorilor ratati care cer bataie". Ma distreaza dar ma si enerveaza mufa lui alungita si flerul flegmo-cosmozomic. Dl "Mufa Boaba de Fasole Alba" are un rol important in film se pare. Nu moare decat la sfarsit dar el e special. El e talentat. El stie sa cante cu picioru-n minge.
Extraterestrii il ataca, iar prin fuziunea de lumina emanata de alieni, il face pe nea Fasole sa orbecaie cateva minute si astfel sa primeasca puteri supreanaturale precum Peter Parker primeste puteri magice de la o intepatura de paianjen si precum AquaMan face solzi si pute ca un peste de la un cacat excretat de catre o vietate marina. Nea Fasole e tipu care a uitat sa puna prezervativ, pretenu lu varza aia cu buze mari si ochii bulbucati.



Mai apoi avem si 2 personaje care niciodata nu lipsesc in filmele de dupa 2000. Curva si Boul autotstiutor si autoritarist. Acestia intotdeauna crapa din egoism si de obicei in cele mai cumplite chinuri ori din prostie.
- Curva sclifosita care a dat de bani este jucata de Brittany Daniel. Pe tot parcursul filmului se scanforeaza catre negru, care ii este iubit, si fute meciu la fiecare pas. Muista din nastere i se cuvine sa o manance mama dracului si guta. Este asa de neimportanta in film incat am si uitat cum moare. Stiu doar ca a fost intr-un moment de neatentie (stare care o caracterizeaza) dar m-am bucurat ca macar am scapat de moaca ei bombată si fomfoloasă.

- Boul atotstiutor si autoritarist este jucat de David Zayas. Ca actor, nici macar mediocru, Dl Bou are rolul de a enerva pe toata lumea in film cat si pe cei care il urmaresc. Se pune de-a curmezisul in fata oricarei decizii, fute meciul precum Curva si ia intotdeauna decizii proaste care in ultima instanta il omoara. E genul de persoana care zici ca l-a scapat mamasa din vagin in luna a 7-a mergand la alimentara dupa paine si margarina. Iti vine sa-l bati si sa-l scuipi pana cade pe jos si dupaia sa te pishi pe el si sa-i dai foc.




Alte personaje exista dar sunt irelevante. Cel mai important de mentionat mi se pare a fi fiecare tip de alien prezent in film. Primul isi face aparitia "Spermatozoidul Zburator" sau "Trepiedul tentaculos". E acea specie hibrid de extraterestru negru care te face confuz si nu sti cum sa-l definesti. Prima jumatate e robot sau prima jumatate e fiinta carbonica? Sigur aceasta specie de extraterestru feroce ati mai intalnit-o si in War of the Worlds si in Crysis (Pc game). E genul unui spermatoziod. Gros la capat si subtire la baza. Seamana si cu un trepied, doar ca ce vedem in WotW sunt doar cu 3 picioare. Singura diferenta dintre asta si celelalte e ca deasupra capului i se deschide o chestie ce seamana cu o pizda. Acest tip de extraterestru controleaza-colecteaza-controleaza creiere umane. CAT DE ORIGINAL!





Al doile tip de monstrushor e ala care l-am mai intalnit si in Ninja Blade sau in Darksiders boss battle. Un fel de forma de crustacee care se caca pe ea de nervi de parca ar fi scapat de la terapie intesiva din spitalu de nebuni.




Gata cu actorii. Storyline-ul este de toata forta majora a cacatului. Trei sferturi din actiune se petrece intr-un apartament. Actorii vorbesc porcarii intre ei si sunt legati de maini si de picioare de prostia pe care o emana. Cand incearca sa fuga sunt amenintati de extraterestrii asa ca dau bir cu fugitii inapoi in apartament. Cand totusi reusesc sa faca ceva si aproape le iese, tzeapa, sunt prinsi de extrateresrtii. Unii mor, altii crapa, unii se sinucid si mai raman doi. Nea Fasole (ala dotat cu forte supranaturale) si Tanti Varza Bulbucata. Ajung pe nava extraterestra si aici ii este luat creierul lui nea Fasole care are dar extraterestru. Asa reuseste sa preia controlul urangutanului alien caruia ii este administrat creierul lui. Grea situatie, complicata. O salveaza pe Printesa varza si se gata filmu. El ajungand mai urat decat cand incepuse pelicula.




CONCLUZIE: Skyline e Underline. Adica un film care se afla sub linia filmelor bune. Inainte de el, s-a tras linie si s-a zis: Pana aici sunt filmele bune. Pe asta nu il includem ca seamana prea mult cu seria Alien. Si intr-adevar seamana prea mult. Leimotivul copilului nenascut si multe altele. THE END!

NU uitati de NEW old SCHOOL music !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?