marți, 14 decembrie 2010

Matreatza cereasca

Am o presimtire ca nu sunt citit de multa lume de peste granitele orasului. Asa ca scriu ca si pentru albaiulieni.

Astazi e ziua chinezilor. Ziua in care toata lumea mijeste ochii cu speranta de a scapa de multitudinea de funingine si matreaţă albă venită din cer. Pacoste si pacoste. Beliti-ai si scaparati-ai fulgii in alta parte iarna afurisita.

A venit vremea aia in care tre sa cureti zapada din fata portii.

A venit vremea aia in care pe fete le apuca strechea si fug ca vacile in calduri cand intalnesc in drum vreun berbant feroce cu bulgari de cacat in mana. Vremea aia cand in scoala se fac ore pe jumatate pentru ca profesorii asteapta baietii care inca o acopera cu zapada pe cea mai sexy fata din scoala. Mai asteapta si pe fetele dezbracate in sutien, devenite mov de la atata frig, care se ascund pe dupa scoala. E vremea aia in care a merge pe strada e mai deficil decat urcatul pe movila de balega din spatele grajdului bunicilor. A venit vremea aia in care te lupti cu nametii doar ca sa ajungi la tomberon sa arunci gunoiul.



Vremea in care copiii cu copite, oligofrenosi, iasa la sanie, fac oameni de zapada pana uita de ei si fac ţurţuri de mucii la nas, le ingeaţa pishatu in vezica si caca in cur.


Vremea in care tinichigii si mecanicii au din plin de lucru si le e ticsit garajul de masini crapate in parcarea catedralei reintregirii din cauza drifturilor pe gheata si a bordurilor acoperite de zapada.

Pentru mine e vremea statului in casa. Niciunde nu-i mai placut decat in pat. Niciun lucru nu e mai misto decat sa belesti ochii in calculator la filme dinalea ieftine cu CICHI-CIAN si cu iaaa-HA si Huaaa-ia (onomatopee) si sa nu belesti ochii pe geam la fulgii prea multi si enervanti.
Stiu, sunt o epava de om. Daca eram cal, pan’ amu ma impuscau. Dar am voie sa urasc zapada. Aia de care daca te prea bucuri, iti intra in ochi, in urechi, in nas, si unde e mai nasol, in chiloti si-n sosete. Iarna se aseamana cu o nifomana moarta: uda si rece! Daca tot am facut analogia, eu nu-s necrofil, asa ca urasc iarna.



Mergeti voi afara, udati-va, raciti-va, omorativa cu bulgari, dati-va in cap si faceti draci pe zapada.
Eu stau in casa… ciocolata calda, cola, filme, si lemne multe pe foc.

Cius, si racire placuta, la ovare si plamani. Si un sfat:



Cu ocazia asta va anunt ca in perioada 17-20 decembrie o pun de un nou blog in speranta sa aduc lumea pe calea cea buna in ceea ce priveste muzica. Asteptati vesti de la mine, asa cum astept eu de la voi sugestii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?