marți, 10 noiembrie 2009

NUNTA: Baia de Friptura...

Vara asta, ca si oricare alt student fara bani, am devenit cu mult mai interesat de situatia mea financiara. Ce puteam face altceva decat sa cersesc?...un job! Si s-a rezolvat rapid. Confuz in prima parte, obisnuit inspre sfarsit.
Am ajuns sa ma ocup de organizarea nuntilor la o anumita sala din orasul meu.
Nu! nu am ajuns vornic... nu pot zice ca am fost sef de sala cu depline drepturi dar nici femeie de servici. S-a platit extraordinar de bine, si pt 3 zile de munca relativ usoara (vineri, samabata si rar duminica) am reusit sa supravietuiesc toata vara si sa-mi mai si umplu buzunarul de bani si calculatorul cu o placa video, biroul cu aparatura si sa fac si scoala de soferi. In concluzie n-am dus-o rau nici eu, nici cainele meu care a profitat din plin de pe urma resturilor de mancare aduse de la sala (ca dovada sunt cele 2 kg in plus care le-a pus pe el... :))

Nu despre cum am castigat sau ce-am facut acolo vreau sa va povestesc ci despre modul ipocrit al romanilor de a organiza o nunta.
Totul mi se pare tzaranesc: de la mini formatia de clarinet/saxafon, acordeon si toba, pana la dansul miresei, furatul pantofului sau a miresei, mirelui, nasehi, nashului si a invitatilor de la copil cu muci la barbat tzaran care vrea sa fie bagat in seama (da se fura si invitati)... totul imi pare un stereotip...parca toti au fost la aceeasi nunta si acum si-o organizeaza fiecare la fel. despre stereotipuri de nunta vorbesc cu alta ocazie. Astazi vreau sa va zic una dintre patzaniile la care am fost martor cu vreo doua luni in urma. Ii spun povestii: baia cu friptura.

cu vreo 2 luni in uram, am asistat la o nunta cu niste miri tare de treaba. erau sustinuti moral si financiar de parinti fara cusur care la sfarsit ne-au multumit de zeci de ori. partea proasta e ca socrului mare i s-a cam urcat la cap berea si vinul. si s-a decis sa nu lase friptura in magazie langa celelalte produse comestibile ramase de prin bucatarie, ci sa ia friptura acasa. oala cu mancarea mai inainte mentionata era de 30 KG...si era ticsita (zoft sau zaft, cum vreti voi si carne). eu povesteam la parter cu cineva cand vad socrul cu oala coborand pe scari. pe la jumatatea lor, HAOS! micul domn de 165 cm sa intors brusc cu picoarele in sus, cu capul inspre baza treptelor si cu oala cu gura in jos asa incat, spre hazul meu tot continutul de 30 Kg i sa prelins de pe piept pe gat si pe fata pana in crestetul capului. Arata ca un mare rahat...maro din cap pana in picioare... incercati doar sa va imaginati cat de scarbos tre sa fie sa ai atata grasime pe tine. Carne si zoft in urechi, par, pe piet, in gura si inclusiv in nas. N-am sa uit imaginea aceea... cu capul in jos pe trepti, cu oala in dreptul pieptului, scotea un vaiet innabushit de lichidul soios care ii inunda gura si narile. Am sarit in mare graba sa ajut bietul om si nu ma puteam abtine sa nu rad. L-am ridicat in picioare si a asistat la puctul culminant al episodului: barbatul si-a pus un deget intr-o nara si printr-o sfortzare a plamanilor a scos prin presiune din nara opusa mult lichid, muci si o bucata consistenta de carne despre care ma intreb... oare a pornit direct din nas sau a plecat din gat...?



astazi nu am haz...si daca povestea nu are de asemenea... aici aveti un link in care puteti vedea prostia la o nunta de tzarani romani:
http://www.youtube.com/watch?v=EI_eFxCnisQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?