miercuri, 25 noiembrie 2009

De ce Twilight?...

DE CE NU! (in sensul ca de ce tre sa inghit eu un cacat?)

Urasc prostia omeneasca. banuiesc ca toti o uram, atat doar ca unii care o practica nu sunt constienti de asta. mai mult decat prostia omeneasca urasc incapabilitatea de a fi original, cu alte cuvinte urasc pe cei care imbratiseaza efectul de turma. fie ca acesta este in domeniul muzicii (cel mai des intalnit), fie ca e vorba in domeniul modei oarecum este imposibil de ocolit.

La noi in tara se simte o puternica influenta venita de peste ocean. NU ca noi am vrea dar ceea ce ni se vinde prin intermediul mass-media noi ingurcitam cu o pofta de sarac imbogatit si nu stam sa alegem "carnea dintre legume". Ceea ce vreau sa zic este ca nu alegem ce e bun din ce e rau iar americanii fac o afacere buna din ceea ce ne vand noua. Asa ne-am ales cu un puternic curent americanesc in domeniul muzicii. Am preluat curentul de punk-rock...care de altfel este un mod de a vinde muzica de proasta calitate si care nu prea are legatura directa cu rock-ul ci cu pop-ul. Avem ca exemplu artisti ca: Avril Lavigne, Yellow Card si inca cateva trupe pe care nu vreau sa le insir aici pt ca banuiesc ca ati prins idee: neo-punk!

Cu un puternic curent am fost si noi foarte inspirati sa iesim pe piata. Cu totul ca nu este deloc original, noi am ales manelele ca sa ne fie un fel de brand. Zic neoriginal deoarece curentul in sine este format din alte cateva influente dintre care enumar in ordinea importantei urmatoarele: muzica turca, armană, greacă, arabă şi sârbă şi din muzica lăutărească românească. Asadeci avem un ghiveci de culturi muzicale destul de tinere inglobate intr-un singur gen extrem de slab din punct de vedere muzical. Manelele (singular, manea) sau muzica de manele constituie un gen muzical, originar în comunităţile etnice de romi din România (trist, nici macar nu-i de origine romaneasca, fapt pt care ma bucur. În ţară există un număr semnificativ de ascultători de manele (apreciate în special de tineri), cu predilecţie în zonele rurale şi în cartierele muncitoreşti de la oraş. Fenomenul este însă prezent şi în Bulgaria (cealga), Serbia (turbo-folk), Albania (alb. tallava), Grecia (gr. laïká) sau în Turcia (arabesk). Ca adepti ai acestui gen muzical, in romania avem o mare pondere de maimute care apreciaza genul si gusta din efectul de turma care fac brandul de "manea" sa fie comercial. Pe acestia ii numim cocalari, ca sa clarificam pt ultima data parerea oamenilor care gusta alte genuri muzicale cum ar fi: clasica, rock, jazz, electro, house, sau hip-hop si rap. AR fi de adaugat aici o sumedenie de lucruri dar trecem din nou la efectul de turma.

Mentionam mai sus faptul ca urasc efectul de turma si inoriginalitatea. Gasesc o corelatie intre aceste doua dar un punct comun gasesc intr-un singur lucru pe care il primim de peste ocean cu bratele deschise. Nu este vorba despre Hannah Montana, pe care o puteam enumera aici ci este vorba despre seria Twilight. Inoriginalitatea rasare din faptul cum povestea si legenda in sine a vampirilor este contorsionata de scriitoarea romanului dupa care s-a facut ecranizarea. Izvoarele vampirilor putem spune ca rasar din Romania dar datoram acest lucru unui irlandez pe nume Bram Stoker care a scris intaia oara despre vampiri avand ca subiect principal pe Vlad Dracul.
Efectul de turma rasare nu doar la romani ci si la americani, cu totii devorand o balega de film in spatele caruia stau o sumedenie de minti sclipitoare hapore de bani care au facut o comercializare excelenta pe baza si in jurul filmului.
Urasc procentul de persoane care merg sa vizualizeze filmul sau iubesc pelicula datorita actorilor (actorului in cazul sexului feminin) si sustin ca nu ii intereseaza decat scenariul, deci povestea in sine. CARE POVESTE? Povestea fetei care e indragostita de persoana cu care ii este imposibil sa aibe o relatie? Subiectul a fost dezbatut de nenumarate ori de catre clasici cat si de catre renascentisti in moduri mult mai impresionante decat in Twilight. Apropo... D-soara Swan (porecla: swine...vezi dictionar englez-roman) nu are pic de inclinatie actoriceasca. Vorbeste de parca si-ar fi inghitit limba sau vreun falus exagerat de mare (vezi si filmul Adventureland). Expresia fetei nu spune decat constipare indiferent de starea de spirit...enumar: frustrare, tristete, "love" si altele vazute in film. Iar acel actor care se da vampir, pe langa ca se aseamana cu d-soara la interpretarea rolului de vampir mut si prost...mai vine si cu o freza "corny" pe care o crede cool. Totusi, cred ca e un fel de TOILET drama sau Toilet fantasy acest film deoarece nu vad nici o legatura cu originalul vampir sau cu dragostea imposibila. Din toate acestea tind sa cred ca acest film e un best-seller pt cei care apreciaza filme ca "Scarry movie 1,2,3,4,5 si 6" daca nu ma insel, "superhero movie", "dance flick" si altele si consider ca poate fi usor numit TOILET HUMOR.

In concluzie TWILIGHT=TOILET....Intre acestea doua se poate face confuzie intr-un moment de neatentie iar cuvintele se pot confunda datorita asemanarii sonore.

ceea ce m-a determinat sa scriu ghiveciul sunt nervii, binenteles si urmatorul paragraf citit undeva pe internet: "On the way into town, I saw some interesting graffiti on a bridge. As I got closer, I noticed it said, “Vampires do NOT sparkle.” It Made My Day!"

si

"My job at the cinema was to prevent people from hugging the “New Moon” poster. ItMadeMyDay"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?