marți, 24 mai 2011

Comunismul reînvie la Alba Iulia

Teatrul democraţiei false este pus în scenă în scumpul nostru oraş de către o mână de indivizi egoişti, parşivi şi mercantili.
Dispreţul autorităţilor şi a celor implicaţi în această afacere numită reabilitare este incomersurabil iar indiferenţa cu care suntem trataţi dă dovadă că oraşul nu este condus de dorinţa şi nevoia cetăţenilor ci de un primar abuziv.
Intimidarea prin diferite mijloace se face ca la drumul mare. S-a ajuns, zilele trecute, să se folosească până şi abuz fizic din partea civililor angajaţi de Grup Corint, fără contract, ca paznici de şantier. Acest lucru nu este decât o afişare a forţei din partea contractantilor.
Nici primăria cu toate lichelele şi secăturile ei nu au ocolit acest adjectiv, care până la urmă li se potriveşte întru-totul. Prin faptul că ocolesc cu orice preţ opinia publică dau dovadă că sunt proprii lor şefi iar aşa ne dau dovadă că sunt incontrolabili.
Am ajuns să observ că oamenilor le este frică să îşi exprime părerea despre decizii, probleme locale şi conducere, ca pe vremea comunismului, când domina frica şi fatalismul. Indiferentam de asemeneam este o mare problemă în rândul cetăţenilor. Cetatea Alba Iulia merită să aibe locuitori mai interesaţi.
Mare parte din această acţiune de reabilitare a cetăţii are mai mult un rol de denigrare în ochii specialiştilor iar omului "habarnist” i se închide gura cu un kitsch de miliarde de lei (2.253.396 RON).
Toată minciuna, materialismul şi manipularea din oraş îşi găsesc o singură rădăcină. NU rădăcinile copacilor din CUSTOZZA deranjează acest oraş ci rădăcinile care le-au făcut conducătorii noştri în primărie. Opoziţia trebuie să prindă mai mult curaj şi să dea peste bot potăilor abuzive.
Suntem ademeniţi cu păduri de umbreluţe şi iarbă din betoane. Suntem privaţi de sănătate şi aer curat, de dreptul la liberă exprimare şi de libertate. Retrăim perioada 1965-1989.
Unde eşti tu Ţepeş doamne?

5 comentarii:

  1. si cand te gandesti ca astazi este ziua europeana a parcurilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. jur ca n-am stiut... :(
    salutare nelipsit-o! missed u!

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil n-au stiut nici autoritatile locale (sau nu le-a pasat?) un fel de mori de ziua ta! cum ziceai tu. ti-au omorat castanii?
    :))da, nelipsita!

    RăspundețiȘtergere
  4. princi mea draga. daca ai cunoaste zona, ti-as zice detalii. iti zic doar asa. unde proiectu zice ca trebuie sa existe parcari, acei copaci care sunt momentan pe viitoarele parcari, sunt marcati ca fiind "bolnavi, batrani si prezinta un pericol pentru masini si cetateni"

    prea bere...lasam pe maine

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa mine iti irosesti talentul vorbind despre politica. o poti face inca 30 de ani fara sa rezolvi nimc. poti avea exemple concludente. da i in mamele lor

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?